Σύβοτα

Τα Σύβοτα είναι γνωστά από την ναυμαχία των Συβότων το 433 π.Χ. μεταξύ των Κορινθίων και των Κερκυραίων.
Απέχουν μόνο 24 χλμ από τη πόλη με το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας, την Ηγουμενίτσα, που είναι κόμβος σύνδεσης με όλη την Ευρώπη. Είναι παραθαλάσσιο μέρος με πολλούς κολπίσκους και ορμητήρια όπου καταφθάνουν σε αυτά πολλά κότερα από Κέρκυρα, Παξούς, Αντίπαξους, Λευκάδα, Ιταλία, κλπ, για να αναζητήσουν και τέλος να βρουν την ηρεμία και την γαλήνη που προσφέρει η περιοχή.
Το καταπράσινο του βουνού ανταμώνει με τα πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά από τις δαντελωτές παραλίες όλης της παραλιακής Ηπείρου.
Το Ιόνιο το προτιμάνε πολλοί επισκέπτες, και ιδιαίτερα την περιοχή των Συβότων με τα γραφικά νησάκια της όπου μπορεί ο οποιοσδήποτε νοικιάζοντας μια βάρκα να γυρίσει και να ανακαλύψει τις παραλίες που τα περιτριγυρίζουν.
Μπέλα βράκα – Μέγα άμμος – Μικρή μέγα άμμος – Ζάβια – Γαλλικός μώλος – Ζέρι – Κάρβουνο – Πισίνα κλπ είναι μερικές από τις παραλίες των Συβότων, (η μια καλύτερη από την άλλη), όπου θα περάσετε ατελείωτες ώρες αγναντεύοντας το Ιόνιο από την ζεστή και καθαρή άμμο.
Οι κάτοικοι, φιλόξενοι πάντα, έτοιμοι να σας υποδεχθούν και να σας αντιμετωπίσουν με φιλικότητα και πρόθεση να σας βοηθήσουν δίνοντας πληροφορίες ή ότι χρειαστείτε.
Σύβοτα, ένα μέρος όπου θυμίζει τροπικά νησιά, κι’ όμως βρίσκεται στην Ελλάδα, ελάτε να το γνωρίσετε, μαζί με αυτό και την ιστορία του και τα ευρήματα του που κρύβει από τα παλιά χρόνια μέχρι και σήμερα, στα βάθη της θάλασσας στα ανοιχτά των Συβότων, αντικείμενα από τις τριήρεις που πολέμησαν εκείνα τα χρόνια…

2,376 Views