Ράφτινγκ

Το γραφείο μας Compass Outdoor Adventures ασχολείται με το ράφτινγκ και σας προσφέρει μια μοναδική αλλά πάνω από όλα, ασφαλή εμπειρία..

Το ράφτινγκ είναι ένα ομαδικό άθλημα που πραγματοποιείτε με φουσκωτή βάρκα η κατάβαση ενός ποταμού. Στην βάρκα υπάρχει πιστοποιημένος επαγγελματίας οδηγός από την Διεθνή Ομοσπονδία Ράφτινγκ (I.R.F.) καθώς και οι κωπηλάτες, που αριθμούν μέχρι 12. Ο αριθμός αυτός είναι ανάλογος με το μέγεθος της βάρκας καθώς και το επίπεδο δυσκολίας του ποταμού.

( Ραφτ = Σχεδία )

Ο οδηγός της βάρκας πριν την κατάβαση θα σας κάνει ένα μικρό θεωρητικό μάθημα (περίπου 10 λεπτά) που σας λέει λίγα λόγια για την βάρκα, σας εξηγεί τον τρόπο που καθόμαστε σε αυτήν, τον τρόπο που κωπηλατούμε καθώς και τις εντολές που θα σας δίνει μέσα στο ποτάμι για την σωστή πλεύση της βάρκας και την αποφυγή φυσικών εμποδίων που υπάρχουν μέσα στο ποτάμι.

Όπως όλα τα αθλήματα στην φύση, έτσι και το ράφτινγκ έχει κάποιο βαθμό επικινδυνότητας και συνεπώς κάποιους κανόνες ασφαλείας που το γραφείο μας τηρεί αυστηρά χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις, όπως ακριβώς ορίζει η Διεθνή Ομοσπονδία Ράφτινγκ.

Εμείς θέλοντας πάντα να προσφέρουμε μια αξέχαστη και ασφαλή εμπειρία, κυρίως σε αρχάριους αλλά και λίγο πιο έμπειρους, έχουμε διαλέξει ποτάμια για αυτήν την δραστηριότητα όπου το επίπεδο δυσκολίας είναι μέχρι την κλίμακα 2. Ενώ το ανώτερο είναι το 6.

Αναλυτικότερα οι κλίμακες δυσκολίας είναι οι παρακάτω:

  • Βαθμός 1: Πολύ μικρές άγριες περιοχές, ενδέχεται να απαιτούν μερικούς ελιγμούς. (Επίπεδο: Πολύ Βασικό)
  • Βαθμός 2: Λίγο άγριο νερό, ίσως μερικούς βράχους, ενδέχεται να απαιτηθούν κάποιοι ελιγμοί (Επίπεδο: βασική δεξιότητα κωπηλασίας)
  • Βαθμός 3: Μικρά κύματα κατά τη ροή με αφρό, ίσως να υπάρχει μικρή απότομη πτώση, αλλά κανένα σημαντικό κίνδυνο. Ενδέχεται να απαιτήσει σημαντικούς ελιγμούς. (Επίπεδο: εμπειρία στη κωπηλασία)
  • Βαθμός 4: Μεσαία κύματα κατά τη ροή με αφρό, ίσως να υπάρχουν και βράχια, ίσως μια σημαντική απότομη πτώση. Ενδέχεται να απαιτηθούν μερικοί απότομοι ελιγμοί (Επίπεδο: Προχωρημένη εμπειρία σε κύματα με αφρό)
  • Βαθμός 5: Μεγάλα κύματα κατά τη ροή με αφρό, μεγάλο όγκο, με ύπαρξη μεγάλων βράχων και κινδύνων. Ενδέχεται να υπάρχουν μεγάλες πτώσεις, όπου απαιτούνται ακριβείς ελιγμοί. (Επίπεδο: προηγμένη εμπειρία σε κύματα με αφρό)
  • Βαθμός 6: Η Κατηγορία 6 θεωρείται ότι είναι επικίνδυνη και σε καμία περίπτωση ασφαλής. Οι Rafters πρέπει να αναμένουν να συναντήσουν σημαντικές αναταραχές, τεράστια κύματα, τεράστιους βράχους και πολλούς κινδύνους. Οι πτώσεις μπορεί να είναι αρκετά σοβαρές και να μην μπορεί η βάρκα και ο εξοπλισμός να τις αντέξουν. Η διάσχιση ποταμού κατηγορίας 6 έχει δραματικά αυξημένη πιθανότητα να καταλήξει σε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο σε σύγκριση με τις μικρότερες τάξεις. (Επίπεδο: Η επιτυχή ολοκλήρωση κατάβασης ποταμού κατηγορίας 6 χωρίς σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο ευρέως θεωρείται ότι είναι θέμα μεγάλης τύχης ή εξαιρετικής ικανότητας).
512 Views