Πεζοπορίες

Η διαφορά της απλής Πεζοπορίας με την Ορεινή Πεζοπορία είναι σημαντική, έχει να κάνει με τα κίνητρα που ζητάμε. Στην πρώτη περίπτωση επιδιώκουμε την αναζήτηση της ευχαρίστησης, ενώ στην δεύτερη περίπτωση την αναζήτηση της περιπέτειας.

Η μετάβαση από την απλή Πεζοπορία στην Ορεινή Πεζοπορία έχει να κάνει με την αύξηση της κλίσης της διαδρομής, την συνολική απόσταση που θα διανύσουμε, βεβαίως την αλλαγή μορφολογίας του εδάφους και ίσως την αντιμετώπιση αλλαγής των καιρικών συνθηκών….

Η Πεζοπορία είναι η ασφαλέστερη υπαίθρια δραστηριότητα.
Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτου ηλικίας , και ειδικά σε όσους αγαπούν το περπάτημα και τη περιπλάνηση στην φύση, στο βουνό και στα ποτάμια.

Η περιοχή μας, η Θεσπρωτία, (αλλά και στο σύνολο της η Ελλάδα) έχει διαδρομές εύκολες, αλλά και δύσκολες που αξίζει να τις περπατήσει κάποιος.
Στα Όρη Τσαμαντά με υψόμετρο 1806μ, αλλά και στα Όρη Παραμυθιάς με την ψηλότερη κορυφή Γκορίλα με υψόμετρο 1658μ. τα πεζοπορικά μονοπάτια είναι πολύ γνωστά και η Θέα εκπληκτική όσο ανεβαίνει κανείς στην κορυφή.

Από τους βασικούς εξοπλισμούς που χρειάζεστε είναι:
1. Ορειβατικά μποτάκια, να είναι αδιάβροχα και με αντιολισθητικές σόλες (και όχι αθλητικό παπούτσι ή αθλητικό ορειβατικό χαμηλό, καθώς η προστασία στον αστράγαλο είναι απαραίτητη)
2. Ορειβατικά μπαστούνια (μπατόν)
3. Ορειβατικό Σακίδιο για όλα τα προσωπικά σας αντικείμενα, και ανάλογα με την εποχή και τον απαραίτητο ρουχισμό
4. Γυαλιά, Σκούφο, Γάντια, Καπέλο με σχετικά μεγάλο γείσο για προστασία από τον ήλιο (όλα τα παραπάνω ανάλογα με την εποχή)
5. Αδιάβροχο – Αντιανεμικό μπουφάν
6. 2ο ζευγάρι κάλτσες
7. Νερό 1 1/5 λίτρο
8. Μπάρες Δημητριακών

Σημείωση: εκτός τον ατομικό εξοπλισμό που είναι απαραίτητος, υπάρχει και ο ομαδικός εξοπλισμός, όπου οι εξειδικευμένοι Συνοδοί Βουνού που διαθέτει το γραφείο μας, παρέχει όλο τον υπόλοιπο εξοπλισμό (πχ φαρμακείο, σχοινί κλπ)

Σε κάθε περίπτωση όμως, όποια πεζοπορική διαδρομή επιλέξετε, πάντα με την βοήθεια μας για να ταιριάζει στις δυνατότητες σας, ο ατομικός εξοπλισμός μπορεί να διαφέρει αλλά όχι στα βασικά (όπως είναι τα ορειβατικά μποτάκια, τα ορειβατικά μπατόν κλπ).

Το Γραφείο μας αναλαμβάνει να σας οδηγήσει σε πανέμορφα μονοπάτια της Θεσπρωτίας, αλλά και γενικότερα της Ηπείρου, όπως στην Κορυφή του Σμόλικα που είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας με υψόμετρο 2637μ., τον Γράμμο με την κορυφή 2520 και υψόμετρο 2520μ, την Τύμφη στην κορυφή Γκαμήλα με υψόμετρο 2497μ. και άλλες χαμηλότερες κορυφές με μοναδικά τοπία.

Όλα τα προγράμματα που διαθέτουμε προσαρμόζονται στις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα στα μέτρα σας.

4.085 Views